Kimagasló színvonal | Kedvező ajánlatok

info@autotmost.hu +36 20 228 7568

7 érv, amiért autót bérelek

7 érv, amiért autót bérelek

Az autóbérlés napjainkban igen elterjedt szolgáltatássá vált, egyre nő a kereslet autókölcsönzésre itthon és a nagyvilágban is. Ez nem csoda, hiszen az autókölcsönzésnek számos előnye van. Legyen szó rég látott ismerősök lenyűgözéséről, külföldi útról vagy akár üzleti alkalmakról, egy jól megválasztott autó bérlése előnyünkre válhat több szempontból is. Összeállításunkban hét érvet szedtünk össze, amelyek miatt a leggyakoribb, hogy autóbérlés mellett döntünk.

Külföldi utaknál

Legyen szó akár üzleti akár magánútról – biztos mindenki ismeri azt az érzést, amikor a repülőtéren leszállva hirtelen olyan kiszolgáltatottnak érezzük magunkat és próbálva megértetni magunkat a helyiekkel közlekedési lehetőségek után kutatunk, hogy beérjünk a kívánt városba. Amellett, hogy a reptéri transzferek nem egyszer súrolják a repülőjegyünk árát, gyakran nem is a központban tesznek ki, illetve további tömegközlekedési eszközökre vagyunk szorulva. Ilyen helyzetekre tökéletes a külföldi autóbérlés, ami nem csak szabadságot ad, de biztosak lehetünk benne, hogy a kívánt helyszínre kényelmesen és a saját tempónkban érünk majd el, anélkül, hogy ki lennénk szolgáltatva a helyi tömegközlekedésnek.

A különleges alkalmakra

Autókölcsönzés szintén egyre növekvő tendencia már hazánkban is. Legyen szó húszéves osztálytalálkozóról, születésnapról vagy a gyerekek szalagavatójáról, egy jól megválasztott autó modell biztos lenyűgözi majd a barátokat, ismerősöket – még akkor is, hogyha nem a miénk.

Üzleti találkozókra

Ügyfelekkel vagy éppen jövendőbeli ügyfelekkel való találkozóra vannak, akik szintén nem szeretik a családi autót elvinni. Sok cég, illetve magánszemély dönt úgy, hogy ahogy nem keveri a magánéletét se az üzleti életbe, nem viszi magával a párjával és gyerekekkel közösen használt autót sem. Bár a luxusautó bérlés túlzásnak tűnhet, de egy középkategóriás, elegáns autóval vacsorázni, vinni a kollégákat, vagy kiugrani a külföldi ügyfelünkért a reptérre még akár a karrierünkre is hatással lehet.

Hosszabb vidéki utak

Vagy nyaralások során költségeket és energiát takaríthat meg baráti társaságoknak, sőt még szabadságot is ad egy jól megválasztott bérautó. Akár belföldi, akár szomszédos országokba indulnánk, hasznos átszámolni, hogy nem járunk-e jobban az autóbérléssel, mintha vonatot vagy buszt választanánk. További érv, hogy míg az ismerős ismerősétől kölcsönkért autókra nincs garancia, addig a bérelt autókat folyamatosan karbantartják, érvényes autópálya matricával és biztosítással. Persze az sem utolsó szempont, hogy már az első 15 percben elszabadul a buli, hogyha együtt utazik a társaság.

Az egy dolog, hogy van egy autónk, ami képes elszállítani minket a munkahelyünkre a mindennapokban, azonban ez korántsem jelenti, hogy az az autó megbízhatóan használható hosszabb távú utakra. A nagy távolságot kétségkívül megviselik a járműveket, főleg, hogyha kiemeltem szélsőséges időjárási körülmények közt megyünk – például síelni a mínuszokban a hegyekbe, vagy a tengerpartra hőségben. Ahhoz hogy a saját autónkat még a kirándulás után is használhassuk, nem árt átgondolni az autóbérlés eshetőségét, az újabb típusú, jól karbantartott autók ugyanis jobban állnak ellent a szélsőséges viszonyoknak is.

Vélemény, hozzászólás?