Kimagasló színvonal | Kedvező ajánlatok

info@autotmost.hu +36 20 228 7568

Mikor jársz jól az autóbérléssel? –  Bérelt autó vs. közösségi megoldások

Bérelt autó vs. közösségi megoldások

Autóbérlés, Közösségi megoldások, vonat, vagy akár busz? Mikor hosszabb utazást tervezünk, akkor gondosan mérlegeljük az összes lehetőséget az út minden szakaszára. Mivel általában az út már az utazás része, igyekszünk azt is élvezetesség tenni. Az egyik legfontosabb kérdés, amelyeket felteszünk magunknak: Mivel induljunk útnak? Válasszuk a tömegközlekedést és bízzuk magunkat a helyi viszonyokra? Utazzunk közösségi megoldásokkal, Oszkár Telekocsival vagy Blablacar-al? Autóbérlés?


 

Összeállításunkban sorra vesszük ezeket a lehetőségeket, mérlegelve az egyes megoldások előnyeit és hátrányait. Tegyük fel, hogy a Balatonfüredre készülünk egy hosszú hétvégére párunkkal, egy barátunkkal kettesben.

Tömegközlekedésben gondolkodva a legkényelmesebb megoldás a vonat. Hogyha pénteken napközben vagy délután indulunk, nagyjából óránként jár a Déli pályaudvarról, a költsége pedig két főnek, másodosztályon nagyjából háromezer forint, oda-vissza 6000. Időben nézve a legtöbb járattal egy átszállással jutunk, le, ami így nagyjából három óra utat jelent, átszállás nélkül pedig kettőt.

Persze ebbe nem számoltuk bele a vonatok szokásos késését, illetve hátrány lehet még az átszállás kényelmetlensége és a vasútállomás-szálláshely, illetve helyi közlekedés megoldása saját költségre.

Megoldás lehet még a napjainkban igen népszerű közösségi autózás is, mivel Uber már nincs, a Blablacar vagy Oszkár Telekocsi szolgáltatásaival is eljuthatunk az úti célunkhoz. Míg a Blablacar egyelőre kevésbé népszerű közösségi autós megoldás itthon, így hétfőn keresve egy alternatívát se tud ajánlani pénteki lejutásra. Ezzel szemben az Oszkár Telekocsi oldalán már több autós lehetőségünk van péntekre: fejenként 1400 és 2000 forint közé esnek az árak a Balatonfüredre lejutásra váltakozó minőségű autókkal. Így a teljes költségünk valamivel kevesebb, mint tömegközlekedéssel, oda-vissza két fő akár 4000 forintból is kijöhet. Ami komoly hátrány, az az autósok esetenkénti visszamondása, a sofőrökhöz és további utasokhoz alkalmazkodás, illetve az autó tárolókapacitása, sok sofőr ugyanis akárcsak a repülőn egy kis bőröndben határozza meg a poggyászméretet, hiába a nagyobb csomagtér az autóban.

Ha az autóbérlés a választásunk, akkor lehetőségünk van a kellő mennyiségű poggyász/csomag szállítására is, hisz a bérautó teljes csomagtere a mi rendelkezésünkre áll. Amennyiben nagyobb társaság, család utazik, akkor a budapesti bérautó megoldások közül szinte korlátlan lehetőség áll rendelkezésre. Bérelhetünk kis gazdaságos autót, de ha nagy a család, akkor egy egy kombi autó bérlése javasolt, ahol kényelmesen elfér 5 személy csomagja is.

Felkeltettük az érdeklődésed?

Látogass el bérelhető autóink oldalára és válogass kedvező ajánlataink közül! Most kedvezményesen!

Vedd át bérelt autót Budapesten, a reptéren, vagy, ahol szeretnéd!

Vélemény, hozzászólás?